12 συμβουλές για σωστή χρήση ενός ιονιστή στο σπίτι σου

03/21/2024

Οι ιονιστές μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας της σκόνης, των αλλεργιογόνων και των οσμών στο σπίτι σου, καθώς και στην απομάκρυνση του καπνού και των οσμών που αφήνουν τα κατοικίδια. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να αξιοποιήσεις τον ιονιστή της Daikin με τον καλύτερο τρόπο, από την καλύτερη θέση στο σπίτι έως τη χρήση «αθόρυβης λειτουργίας» για ξεκούραστο ύπνο.

1) Να αντικαθιστάς το φίλτρο του ιονιστή σου κάθε δέκα χρόνια

Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα HEPA υψηλής απόδοσης της Daikin σου χαρίζουν ξεγνοιασιά για μια δεκαετία. Εκτός από αποδοτικοί στην απομάκρυνση μικρών σωματιδίων όπως είναι η σκόνη και η γύρη, προσφέρουν άριστη σχέση τιμής – αξίας. Απλώς σημείωσε κάπου την ημερομηνία αντικατάστασης καθώς πρέπει να αντικαθιστάς το φίλτρο κάθε δέκα χρόνια. Θα μπορούσες να κολλήσεις μια σημείωση με το έτος αγοράς στο πίσω μέρος της μονάδας.

2) Τοποθέτησε τον ιονιστή σωστά

Η καλύτερη θέση για τον ιονιστή είναι το δωμάτιο όπου θα είναι πιο αποδοτικός. Όμως, ένα από τα πολλά οφέλη ενός ιονιστή Daikin είναι η εύκολη μετακίνησή του. Οπότε, μπορείς να τον τοποθετήσεις στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα και σε όποιον άλλο χώρο του σπιτιού περνάς αρκετό χρόνο. Επίλεξε μια σταθερή επιφάνεια, μακριά από τοίχους και εμπόδια για να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη.

3) Να λειτουργείς τον ιονιστή τακτικά

Οι ιονιστές Daikin είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, γι’ αυτό είναι καλό να λειτουργούν όσο περισσότερο γίνεται ώστε να αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό. Άφησε τον ιονιστή σου να λειτουργεί όταν είσαι στο σπίτι για να διασφαλίσεις ότι ο αέρας καθαρίζεται συνεχώς. Μπορείς, επίσης, να τον αφήσεις αναμμένο και όταν βγαίνεις.

4) Να χρησιμοποιείς την αυτόματη λειτουργία

Δεν ξέρεις σίγουρα ποια είναι η καλύτερη λειτουργία; Οι ιονιστές Daikin σε διευκολύνουν με μια αυτόματη λειτουργία που προσαρμόζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με την ποιότητα του αέρα. Έτσι, νιώθεις σιγουριά ότι ο αέρας στο σπίτι σου καθαρίζεται στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

5) Να χρησιμοποιείς τη λειτουργία του χρονόμετρου

Αν έχεις πολλές ασχολίες, το να θυμάσαι να ανοίγεις και να κλείνεις τον ιονιστή σου είναι μια υποχρέωση που θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα σου. Αντ’ αυτού, μπορείς να χρησιμοποιείς τη λειτουργία του χρονόμετρου για ρυθμίζεις τον ιονιστή να ανάβει και να σβήνει σε συγκεκριμένες ώρες. Έτσι, ξέρεις σίγουρα ότι ο αέρας είναι πάντα καθαρός όταν είσαι στο σπίτι. Συμβουλή: να ρυθμίζεις το χρονόμετρο ώστε ο ιονιστής να ενεργοποιείται πριν επιστρέψεις στο σπίτι και θα έχεις φρέσκο, καθαρό αέρα να σε περιμένει.

6) Να τοποθετείς τον ιονιστή μακριά από τοίχους και έπιπλα

Ο ιονιστής Daikin αποδίδει το μέγιστο όταν ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι δεν βρίσκεται κοντά σε τοίχους ή άλλα αντικείμενα και ποτέ να μην κρεμάς τίποτα πάνω του.

7) Να καθαρίζεις τον ιονιστή τακτικά

Ο ιονιστής Daikin καθαρίζει εύκολα. Απλώς σκούπισε τον μέχρι κάτω με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις κάθε πιθανή σκόνη ή ακαθαρσίες.

8) Να χρησιμοποιείς τον ιονιστή με άλλες μεθόδους καθαρισμού αέρα

Παρόλο που ο ιονιστής Daikin είναι αποδοτικός, είναι σημαντικό να ενεργείς με κάθε τρόπο ώστε να μπορείς να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό. Να ανοίγεις παράθυρα για να μπει καθαρός αέρας, να σκουπίζεις με την ηλεκτρική σκούπα και να ξεσκονίζεις τακτικά ώστε να κρατάς τους ρύπους και τη βρωμιά μακριά. Πολλά φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον ιονισμό του αέρα, όπως είναι τα χρυσάνθεμα, τα οποία αγαπούν τα φωτεινά σημεία του σπιτιού κοντά σε παράθυρα, και το ταπεινό χλωρόφυτο, που αναπτύσσεται εύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

9) Να επιλέξεις τον καθαριστή που σου ταιριάζει

Αν έχεις φυτά εσωτερικού χώρου, θα χρειαστείς επίσης έναν ιονιστή με λειτουργία ύγρανσης για να διατηρείς τα φυτά σου υγιή. Είναι σημαντικό να μην αφήνεις το χώμα να στεγνώσει και ο ιονιστής θα διασφαλίζει ότι ο αέρας στο σπίτι σου διατηρείται σε τέλεια επίπεδα υγρασίας.

10) Να χρησιμοποιείς την «αθόρυβη λειτουργία» την ώρα του ύπνου

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι ο ιονιστής σου θα σε ενοχλεί τη διάρκεια της νύχτας Οι ιονιστές Daikin διαθέτουν «αθόρυβη λειτουργία» που μειώνει την ταχύτητα και τον θόρυβο του ανεμιστήρα, προσφέροντάς σου ησυχία το βράδυ. Ακόμη κι αν κοιμάσαι ελαφριά, θα βρεις τους ιονιστές μας εξαιρετικά ήσυχους.

11) Μην ξεχνάς τον αισθητήρα ποιότητας αέρα

Οι περισσότεροι από τους ιονιστές Daikin διαθέτουν αισθητήρα ποιότητας αέρα που εντοπίζει το επίπεδο των ρύπων στον αέρα και ρυθμίζει την ταχύτητα του αέρα ανάλογα.

12) Μην ξεχνάς να μετακινείς τον ιονιστή σου στον χώρο

Ο ιονιστής Daikin είναι βολικός και φορητός, ώστε να τον αξιοποιείς όσο καλύτερα γίνεται. Ίσως τον χρησιμοποιείς ήδη στην κρεβατοκάμαρα ή το καθιστικό σου, αλλά δοκίμασε να τον χρησιμοποιήσεις και σε άλλους χώρους που περνάς πολύ χρόνο, όπως είναι η κουζίνα ή το γραφείο του σπιτιού. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βελτιώνεις τη συνολική ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου.

Κοινοποίηση: