Μπορείς να θερμάνεις ή να ψύξεις πολλαπλά δωμάτια με μια αντλία θερμότητας;

03/21/2024

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα (γνωστές επίσης ως κλιματιστικά) είναι απίστευτα ευέλικτες και ευπροσάρμοστες: μπορούν να θερμαίνουν ή να ψύχουν περισσότερα από ένα δωμάτια ταυτόχρονα. Χρειάζεται απλώς να επιλέξεις τον σωστό τύπο συστήματος, με τον σωστό αριθμό εσωτερικών μονάδων αντλίας θερμότητας για βέλτιστη άνεση παντού. Ακολουθούν οι επιλογές σου.

Πόσα δωμάτια μπορώ να θερμάνω ή να ψύξω με μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα;

Οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα μπορούν να θερμαίνουν ή να ψύχουν περισσότερα από ένα δωμάτια. Λειτουργούν με βάση ένα διαιρούμενο σύστημα. Μια εξωτερική μονάδα τοποθετείται στο εξωτερικό του σπιτιού σου και συνδέεται με μία ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Οι μονάδες εξάγουν θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και κατανέμουν αέρα της κατάλληλης θερμοκρασίας στο σπίτι σου.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις τύπους συστημάτων:

Ένα σύστημα ζεύγους. Αυτό αποτελείται από μία εξωτερική και μία εσωτερική μονάδα. Σου επιτρέπει να θερμάνεις ή να ψύξεις έναν χώρο και μπορεί να λειτουργεί ιδανικά για μικρότερα σπίτια με ενιαία διαρρύθμιση.

Μπορείς να επιλέξεις μια εσωτερική μονάδα επιτοίχια, επιδαπέδια ή κρυφή οροφής. Όλα τα μοντέλα της Daikin είναι σχεδιασμένα ώστε να προσαρμόζονται αρμονικά στο εσωτερικό του χώρου σου.

Ένα πολλαπλό σύστημα. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδεθεί με έως και πέντε εσωτερικές, επιτρέποντάς σου να ελέγχεις τη θερμοκρασία σε πολλαπλά δωμάτια ταυτόχρονα. Αυτό το σύστημα αξιοποιεί στο έπακρο την εξωτερική μονάδα σου και προσφέρει μέγιστη ευελιξία.

Η μονάδα που τοποθετείται σε κάθε δωμάτιο μπορεί να είναι διαφορετικού στυλ ή μεγέθους για να καλύψει τις απαιτήσεις του χώρου και τις προτιμήσεις σου. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις μια μικρότερη μονάδα στο υπνοδωμάτιο και μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη μονάδα για το καθιστικό.

Μπορείς να ρυθμίζεις κάθε μονάδα ξεχωριστά με το δικό της τηλεχειριστήριο ή με μια εφαρμογή, δηλαδή μπορείς να έχεις κάποιο δωμάτιο πιο ζεστό ή πιο δροσερό από κάποιο άλλο.

Ένα πολλαπλό σύστημα multi-plus με ΖΝΧ. Αυτό, εκτός από θέρμανση και ψύξη, σου δίνει και ζεστό νερό χρήσης. Μπορείς να συνδέσεις μια δεξαμενή ζεστού νερού χωρητικότητας 90 ή 120 λίτρων και έως τρεις άλλες εσωτερικές μονάδες με μία εξωτερική μονάδα. Αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο κυρίως για σπίτια έως 80 m².

Μπορώ να ζεστάνω και να ψύξω διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού μου ταυτόχρονα;

Όχι. Παρά το γεγονός ότι μπορείς να ρυθμίσεις τις επιμέρους εσωτερικές μονάδες σε διαφορετικές θερμοκρασίες για να έχει ένα δωμάτιο περισσότερη θέρμανση ή ψύξη από κάποιο άλλο, οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα δεν μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα θέρμανση και ψύξη.

Χρειάζεσαι μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα σε κάθε δωμάτιο;

Όχι, δεν χρειάζεσαι μια μονάδα σε κάθε δωμάτιο. Οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα της Daikin κυμαίνονται σε ισχύ από 1,5 kW έως 7 kW, επομένως μπορούν να θερμαίνουν ή να ψύχουν μεγάλους χώρους. Με ένα πολλαπλό σύστημα, ενδέχεται να είναι εφικτό να προστεθεί μετέπειτα μία επιπλέον εσωτερική μονάδα αν είναι απαραίτητο, με μέγιστο όριο τις πέντε ανά εξωτερική μονάδα.

Μέγιστη ευελιξία σε πολλαπλά δωμάτια

Έτσι, έχεις απαράμιλλη ευελιξία και ξεχωριστή λειτουργία με βέλτιστη απόδοση και εξαιρετική ενεργειακή αποδοτικότητα σε πολλαπλά δωμάτια. Τα προϊόντα της Daikin είναι εύκολα στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε χώρο του σπιτιού σου.

Κοινοποίηση: