Είναι οι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα καλύτερες για ανακαινίσεις ή για νέες κατασκευές;

03/21/2024

Με χαμηλότερα έξοδα λειτουργίας, αυξημένη αποδοτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής, υπάρχει μια αντλία θερμότητας για κάθε τύπο σπιτιού. Το ερώτημα είναι: είναι οι αντλίες θερμότητας πιο κατάλληλες για έργα ανακαίνισης ή για νέες κατασκευές;

Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας αέρα-αέρα έχει πολλά πλεονεκτήματα, από αυξημένη αποδοτικότητα, έως εξοικονόμηση χρημάτων. Είναι, όμως, πιο κατάλληλες για έργα ανακαίνισης ή παλιά σπίτια; Εν συντομία, η απάντηση είναι: και για τα δύο.

Μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα έχει τη δυνατότητα να παρέχει και θέρμανση και ψύξη. Τον χειμώνα, η αντλία θέρμανσης εξάγει θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα και την διανέμει στον εσωτερικό χώρο. Τις ζεστές μέρες, λειτουργεί αντίστροφα, εξάγοντας θερμότητα από τον εσωτερικό αέρα προς το εξωτερικό περιβάλλον για να ψύξει το σπίτι. Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και μεταφέρουν θερμότητα χρησιμοποιώντας ένα ψυκτικό υγρό για να εξασφαλίσουν άνεση όλη τη χρονιά.

Αν χτίζεις ένα νέο σπίτι, η φάση της κατασκευής είναι η ιδανική χρονική περίοδος για να εγκαταστήσεις μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικές εσωτερικές μονάδες:

  • Επίτοιχη
  • Δαπέδου
  • Κρυφή οροφής

Οι επίτοιχες αντλίες θερμότητας της Daikin είναι αθόρυβες. Οι λάτρεις της διακόσμησης θα χαρούν να μάθουν ότι οι επίτοιχες μονάδες της Daikin διατίθενται σε μια γκάμα χρωμάτων και έξυπνων φινιρισμάτων. Μερικές από τις επίτοιχες εσωτερικές μονάδες μας έχουν κερδίσει πασίγνωστα βραβεία σχεδιασμού, όπως Reddot, iF ή Good Design Award.

Οι επιδαπέδιες μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σχεδόν οπουδήποτε στο σπίτι. Χάρη στις μικρές διαστάσεις τους, μπορούν να χωρέσουν άνετα κάτω από ένα παράθυρο ή μια επικλινή οροφή.

Οι κρυφές μονάδες οροφής της Daikin προσφέρουν μέγιστη ευελιξία και απόδοση σε δωμάτια με περιορισμένο χώρο ή ακανόνιστο σχήμα.

Οι μονάδες μας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σε υπάρχοντα κτίρια και σε παλιά σπίτια. Για να λειτουργεί μια αντλία θερμότητας όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά, το σπίτι σου πρέπει να είναι καλά μονωμένο. Ένα σπίτι με ανεπαρκή μόνωση θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη αντλία θερμότητας ώστε να αναπληρώνει τις απώλειες θερμότητας, η οποία θα κοστίσει περισσότερο τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τη λειτουργία της.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια αντλία θερμότητας αέρα-αέρα για να μειώσεις τους λογαριασμούς ενέργειας και ταυτόχρονα να διατηρήσεις το υπάρχον σύστημα θέρμανσης. Για παράδειγμα, προσθέτοντας ένα σύστημα multisplit και φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ σε έναν υφιστάμενο λέβητα αερίου. Την άνοιξη και το φθινόπωρο, απλώς θα χαμηλώσεις τα θερμαντικά σώματα ή τον θερμοστάτη χώρου. Το σύστημα multisplit θα είναι απόλυτα ικανό να καλύψει όλη τη ζήτηση. Στο μέσο του χειμώνα, ή σε ιδιαίτερα κρύες περιόδους, θα ανοίξεις τα θερμαντικά σώματα και θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την αντλία θερμότητας αέρα-αέρα, καθώς θα χρησιμοποιούνται ως δευτερεύουσα πηγή θερμότητας όταν χρειάζεται.

Έτσι, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για νέα κατασκευή, μια αντλία θερμότητας της Daikin θα σου χαρίζει πλεονεκτήματα όλη τη χρονιά.

Κοινοποίηση: