Πώς η κακή ποιότητα του εξωτερικού αέρα μπορεί να επηρεάσει το σπίτι σου

03/21/2024

Το να ανοίγεις τα παράθυρα και να αναπνέεις φρέσκο αέρα είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις στη ζωή. Όμως, τι συμβαίνει όταν η ποιότητα του αέρα είναι κακή; Ανακάλυψε πώς ο ιονιστής της Daikin μπορεί να μεταμορφώσει τον αέρα στο σπίτι σου

Ρύπανση εσωτερικού και εξωτερικού αέρα

Ο φρέσκος αέρας είναι πολύτιμο αγαθό, αλλά αν ζεις οπουδήποτε κοντά σε αστική περιοχή, είναι πολύ σπάνιος. Η ρύπανση, οι αναθυμιάσεις, τα αλλεργιογόνα και άλλα δυσάρεστα που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σου, ιδιαίτερα αν υποφέρεις από αλλεργίες.

Ακόμη κι αν έχεις όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σου κλειστά, η ποιότητα του εξωτερικού αέρα μπορεί να επηρεάσει το σπίτι σου καθώς η ρύπανση μπορεί να βρίσκει τρόπους να εισχωρεί σε κτίρια μέσα από ρωγμές και συστήματα εξαερισμού. Η σκόνη και η γύρη, καθώς και οι αέριοι ρύποι όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξείδιο του θείου και το διοξείδιο του νιτρογόνου μπορούν να διεισδύσουν σε εσωτερικούς χώρους επηρεάζοντας την υγεία και την ευεξία σου. Η ρύπανση του εσωτερικού και εξωτερικού αέρα συχνά συνδέονται.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κακής ποιότητας αέρα;

Ίσως να μην παρατηρήσεις αμέσως τις επιπτώσεις της κακής ποιότητας του αέρα στην υγεία σου, αλλά η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως αναπνευστικά προβλήματα, πονοκέφαλοι και ερεθισμοί σε μάτια, μύτη και λαιμό. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να επιδεινώσει υπάρχουσες παθήσεις, όπως το άσθμα. Αν κοιμάσαι δύσκολα, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ρύπανση του εσωτερικού και του εξωτερικού αέρα. Αλλεργιογόνα όπως τα βακτήρια, οι μύκητες και τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να προκαλέσουν συχνό φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, καταρροή και πονόλαιμο για όλους όσους έχουν ευαισθησίες. Γι’ αυτό όταν πηγαίνεις για ύπνο η αναπνοή σου μπορεί να επηρεαστεί και ο ύπνος σου μπορεί να διακοπεί, με αποτέλεσμα να νιώθεις κούραση όλη μέρα.

Κοινοποίηση: