Πώς ο εξαερισμός βελτιώνει την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου

03/21/2024

Περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας αναπνέοντας τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους, γι’ αυτό είναι σημαντικό αυτός ο αέρας να είναι υγιεινός. Ο εξαερισμός μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ποιότητα του αέρα.

Πώς ο εξαερισμός βελτιώνει την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου

Η ποιότητα του αέρα είναι ουσιαστική για την υγεία και την ευεξία μας. Η ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι ακόμη πιο επιβλαβής από τη ρύπανση του εξωτερικού αέρα, δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη περνούν το 90% του χρόνου τους σε εσωτερικό χώρο. Αυτό έχει πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία μας, ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι ο αέρας σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι πέντε φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Ένα καθαρό περιβάλλον σπιτιού είναι ουσιαστικό για καλύτερη υγεία. Όμως, ποιες είναι οι επιπτώσεις της κακής ποιότητας αέρα;

  • Αντιδράσεις στη ρύπανση

Ο κακός εξαερισμός θα οδηγήσει σε συσσώρευση ρυπογόνων στον αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει μύκητες από ακαθαρσίες και σκόνη λόγω της συσσώρευσης ακαθαρσιών ή εκπομπών από τις συσκευές θέρμανσης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητες δερματικές αντιδράσεις ή προβλήματα στην αναπνοή.

  • Πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και άλλοι χημικοί παράγοντες

Καθημερινά χρησιμοποιούμε δυνητικά επικίνδυνα χημικά στα σπίτια μας. Οι Πτητικές οργανικές ενώσεις, ή VOC, είναι εκπομπές από οικιακά χημικά που είναι τοξικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η σωστή αποθήκευση των χημικών είναι ουσιαστικής σημασίας. Να βεβαιωθείς ότι και το δωμάτιο που αποθηκεύεις τα χημικά αερίζεται καλά. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι παρόν σε πολλά κτίρια που χρησιμοποιούν συσκευές που λειτουργούν με κάρβουνο ή αέριο. Πιθανή συσσώρευση αυτού του αερίου μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Ο εξαερισμός βοηθάει να μειωθεί ο κίνδυνος.

  • Άσθμα και αναπνευστικά προβλήματα

Τα άτομα με άσθμα, βρογχίτιδα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα έχουν πιο ευαίσθητους πνεύμονες. Ο μολυσμένος αέρας μπορεί να ενεργοποιήσει αυτές τις παθήσεις. Η σκόνη και οι μύκητες μπορούν να επανεμφανιστούν, το ίδιο και η μούχλα ή τα έντομα, όπως οι κατσαρίδες. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν αν υπάρχει πολλή υγρασία μέσα στο σπίτι σου.

Λύσεις για καλύτερη ποιότητα του αέρα

Ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού είναι βασικό για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ένα επαγγελματικό σύστημα εξαερισμού βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και τον εξαερισμό στο σπίτι σου.

  • Μειώνει την υγρασία και τα συμπυκνώματα

Τα συμπυκνώματα υγρασίας παρουσιάζονται όταν η υγρασία που υπάρχει στον αέρα ψυχθεί γρήγορα. Η υγρασία σχηματίζεται σε παράθυρα, τοίχους και άλλες επιφάνειες, που οδηγούν σε μύκητες της μούχλας, νότισμα ή ακόμη και μούχλα. Συμβαίνει κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων όπως το ντους ή το μαγείρεμα όταν τα δωμάτια δεν αερίζονται καλά. Είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα με την ποιότητα του αέρα εσωτερικού χώρου. Ένα σύστημα εξαερισμού προσφέρει μια λύση. Βοηθάει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και ελέγχει τα επίπεδα υγρασίας.

  • Μειώνει τον κίνδυνο της αντίστροφης ροής αερισμού

Η αντίστροφη ροή αερισμού συμβαίνει όταν η πίεση του αέρα εντός ενός σπιτιού είναι χαμηλότερη από την πίεση εκτός του σπιτιού. Ως αποτέλεσμα, τα αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα αντλούνται αντίστροφα μέσα από καμινάδες ή άλλα ανοίγματα. Αυτά τα αέρια είναι επικίνδυνα για την υγεία σου και επιδεινώνουν την ποιότητα του αέρα. Ο εξαερισμός βοηθάει στον έλεγχο της πίεσης ενός κτιρίου και μειώνει τον κίνδυνο αντίστροφης ροής εξαερισμού.

  • Μειώνει τις ακαθαρσίες και τα ρυπογόνα

Ένα σύστημα εξαερισμού απομακρύνει ρύπους, ακαθαρσίες και ρυπογόνα. Τα αντλεί προς τα έξω και επιτρέπει στον φρέσκο αέρα εκτός του σπιτιού να εισέλθει. Ο ανεπαρκής εξαερισμός σημαίνει ότι οι ακαθαρσίες και οι οσμές παραμένουν εντός του εσωτερικού χώρου, κάνοντας δυσάρεστο το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Τα σπίτια μας είναι όπως οι πνεύμονες. Χρειάζονται συνεχή κυκλοφορία φρέσκου, καθαρού αέρα. Αυτή η κυκλοφορία βοηθάει να προστατευτεί το κτίριο αλλά και η υγεία των ατόμων που ζουν σε αυτό. Οι λύσεις εξαερισμού της Daikin κάνουν τον αέρα μέσα στο σπίτι σου τόσο καθαρό και υγιεινό όσο γίνεται, χαρίζοντάς σου ξενοιασιά.

Κοινοποίηση: